Social Icons


Wednesday, April 6, 2011

Photoshop Για iPAD2 είναι γεγονός ?

http://www.youtube.com/watch?v=2myYkBwfmjY
Στο παραπάνω link μπορείτε να δείτε στην πράξη πως θα μπόρεση να δουλέψει το photoshop με το ipad 2 της Apple. Σίγουρα ενδιαφέρων επιλογή που όμως δεν ξέρω τον βαθμό χρησιμότητα της.

Στο πρόσφατο event για το δημοφιλέστερο πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνας στον πλανήτη εδώ και 20 χρόνια περίπου (όχι δεν είναι το CorelDraw, αυτό έχει ημι-πεθάνει προ πολλού), το Photoshop World 2011, η εταιρεία ανάπτυξης Adobe, επέδειξε -προς έκπληξη πολλών καθώς δεν αναμενόταν- μια έκδοση του προγράμματος για την ταμπλέτα iPad.
Παρόλο που ήδη διατίθεται (και μάλιστα δωρεάν) μια αρκετά «light» μορφή με την ονομασία Photoshop Express (με απλά και βασικά εργαλεία επεξεργασίας), αυτό που επέδειξε η Adobe κυριολεκτικά εξέπληξε ευχάριστα και άνοιξε την όρεξη σε πολλούς γραφίστες και μη, πυροδοτώντας έτσι αρκετές φωνές που επιθυμούν η Adobe να εκδώσει ένα πλήρες Photoshop για το iPad. Βλέπετε, η Adobe, παρόλο που επέδειξε ένα Photoshop με δυνατότητες layer (διαφορετικών και ταυτόχρονων επιπέδων «επέμβασης» σε φωτογραφία), ζωγραφική/επεξεργασία μέσω αφής και με άψογη ροή (κάτι που απαιτεί «δύναμη» υπολογιστή εξ' ου και η έκπληξη των παρευρισκομένων στο event, καθώς το iPad υπολείπεται αρκετής δύναμης συγκριτικά), δήλωσε πως ό,τι έδειξε είναι καθαρά ένα «project» και όχι μια έκδοση Photoshop που προορίζεται για λιανική διάθεση.
Σκέτο «project» λοιπόν. Τότε γιατί το έδειξε / επέδειξε; Για να εκτιμήσουμε την προγραμματιστική δεινότητα της εταιρείας ή μήπως για να ζηλέψουμε με τα εργαλεία που έχει η Adobe; Όποιες και αν είναι οι προθέσεις της Adobe, το δεδομένο είναι ότι η εταιρεία «ψάχνεται» ποια θα είναι τα επόμενα (μεγάλα;) βήματά της...

http://www.zougla.gr
http://www.photographybay.com